Rumah Sewa Subang Jaya Terbaik|Edumetro

Adakah anda seorang pelajar atau pekerja yang ingin mencari rumah sewa Subang Jaya yang memiliki teknologi tinggi tetapi tak tahu apakah yang paling bersesuaian dengan keperluan dan kehendak anda sebagai penyewa? Kebanyakan anda pastilah inginkan tempat tinggal yang menarik dan dalam pada masa lengkap dengan segala kemudahan dan penempatan yang strategik yang membolehkan anda mengakses pengangkutan awam dengan mudah. Tak perlu risau dalam mencari pangsapuri Subang Jaya atau rumah sewa USJ! Dalam artikel ini, kami akan memperkenalkan rumah sewa Subang Jaya iaitu Edumetro yang semestinya akan menambat hati anda dengan penampilan rekaan dalaman serta penempatannya yang strategik.

rumah sewa subang jaya

Bagi anda yang ingin tahu tips beli rumah pertama dan rumah untuk dijual Cyberjaya, sila klik ke link ini.

Apakah itu Edumetro?

Edumetro ialah pembangunan bersepadu di kawasan utama USJ 1, Subang Jaya. Sebagai salah satu bandar pendidikan Kumpulan HCK, ia bersedia untuk berfungsi sebagai saraf pusat pendidikan Subang Jaya. Tak lupa juga bahawa Edumetro ialah pemenang Anugerah StarProperty 2021, kategori Anugerah Harta Perniagaan. Jadi, anda bolehlah mulakan penyewaan anda dengan penuh yakin dan selamat.
Lima menara lifestyle suite terletak di atas podium tiga tingkat, dengan pilihan suite SoLo (pejabat kecil, pejabat gaya hidup) dwi kunci, setiap suite memiliki lobi masing-masing untuk memastikan keselamatan dan privasi penduduk.

Pembangun HCK ialah pembina komuniti yang berkembang pesat dengan pandangan yang tajam untuk idea yang bergema dengan segmen pasaran sasarannya. Dengan bandar pendidikan ini, edumetro, ia telah terbukti telah merealisasikan konsep yang sesuai untuk generasi dewasa yang bijak mengendalikan peranti mudah alih dan teknologi tinggi.

Sinergi antara komponen pendidikan dan komersial Edumetro menyediakan pertumbuhan dan permintaan jangka panjang, yang sudah pasti akan memacu peningkatan modal. Ia adalah penyelesaian yang ideal untuk eksekutif sibuk masa kini, ditempatkan dengan selesa di pusat Edumetro dan menawarkan gabungan komprehensif perkhidmatan dan barangan penting.

Hubungi Kita Sekarang

Di bawah adalah hartanah Edumetro yang boleh disewa dan dibeli. Jom kita lihat.

1. Lakeview Side

edumetro lakeside suite

Dengan pelbagai peluang yang ada untuk golongan muda dan bercita-cita tinggi, tiada apa yang dapat lebih baik daripada melibatkan diri dalam persekitaran teknologi. Lakeview Suites kini menawarkan persekitaran moden yang dikuasakan oleh teknologi pintar yang memberangsangkan.

Lakeview Suites terletak di pusat yang berlabuh oleh dua institusi pendidikan terkenal dari peringkat rendah hingga pengajian tinggi; Kolej SEGI dan Imperial. Ia adalah gaya hidup yang seimbang untuk belajar, bekerja, membeli-belah dan meluangkan masa lapang, semuanya dalam satu kawasan yang selesa – edumetro. Tambahan pula, ia terletak di lokasi utama di Subang, hanya beberapa minit dari perbandaran Bandar Sunway, Puchong dan Petaling Jaya yang lebih mantap dan matang. Sesuai dengan namanya, kawasan perumahan ini berhadapan dengan tasik yang menarik ni pasti berguna untuk memberikan anda rasa damai.

Tidak hairanlah bahawa kejiranan yang sibuk ini adalah rumah kepada banyak pusat membeli-belah dan kemudahan lain. Perlu diingat bahawa bantuan perubatan mesti tersedia pada setiap masa di mana sahaja anda berada, jadi Pusat Perubatan Sunway dan Pusat Perubatan Subang Jaya hanya beberapa minit jaraknya dari Lakeview Side. Lokasi popular ini juga padat dengan institusi pendidikan. Taylor’s University, INTI International College Subang, Sunway University & Colleges, SEGi College Subang Jaya, Imperial International School dan Monash University hanyalah beberapa institusi pendidikan yang berdekatan.

rumah sewa cantik

Hartanah Lakeview Side sesuai sama ada anda berhasrat untuk menyewa atau membeli untuk didiami, atau untuk memajakkannya untuk penyewa masa depan anda sebagai pelabur. Kami boleh menjamin anda bahawa tidak akan ada kekurangan orang yang ingin tinggal di unit ini jikalau anda berniat untuk menjadi pelabur. Lihat sahaja lokasi strategik mereka, persekitaran moden dan teknologi pintar yang dilaksanakan dalam unit mereka, anda pasti akan menyukai gaya hidup yang menarik di Edumetro ini.

Kenapa Pilih Edumetro?

• Anda boleh mendapatkan semua yang anda perlukan di sini

Sebagai penduduk Lakeview Suites, ini bermakna sekolah, membeli-belah dan kemudahan lain berada di depan pintu anda. Bandar mini ini akan mempunyai kolej sendiri, sekolah K-12, pasar raya, dan pelbagai kedai runcit dan perkhidmatan khusus seperti pusat kesihatan dan kesejahteraan, kedai keperluan harian dan banyak lagi. Perniagaan ini akan ditempatkan di seluruh tingkat.

• Keselamatan 3 peringkat

Kami telah menambah perlindungan pada persediaan keselamatan kami untuk menambahkan ketenangan fikiran, walaupun pembangunan edumetro dianggap sebagai persekitaran yang selamat.

 • Akses ke tempat letak kereta
 • Akses kepada lif
 • Lantai yang ditetapkan

Pelan Lakeview Side:
pelan lantai edumetro

pelan lantai edumetro

fasiliti lakeside suite

2. The New Duo

the new duo subang jaya

Bagi mereka yang menyukai suasana bercampur antara pejabat, kerja, kehidupan seharian dan pendidikan, The New Duo dikhususkan khas untuk anda! Ia adalah sebahagian daripada pembangunan pelbagai yang baru-baru ini telah dihidupkan semula oleh Kumpulan HCK.

Dalam unit ini, anda akan dapat memberi tumpuan untuk menyelesaikan kerja atau belajar anda kerana anda dikelilingi oleh suasana seperti pejabat. Edumetro, seperti disebutkan di atas, terdiri daripada tiga bahagian: Suite Small-Office, Lifestyle-Office (SOLO) (The New Duo & Oxford Tower), sekolah antarabangsa yang dicadangkan dan podium runcit yang terletak di atas tempat letak kereta bawah tanah empat tingkat.

Podium tiga tingkat tersebut, yang sebelum ini bertujuan untuk menempatkan pusat membeli-belah, kini telah digunakan semula untuk menempatkan sebuah lagi pusat pendidikan terancang, ruang kerja bersama yang unik, dan kedai runcit. Hartanah komersial (The New Duo) akan dibina di atas petak tanah pegangan pajak dan dijangka siap pada suku pertama 2022.

rumah sewa mewah di subang jaya

The New Duo ialah penempatan ceria yang memenuhi keperluan komuniti pendidikan Subang Jaya dan kawasan sekitarnya, yang termasuk Bandar Sunway, Puchong dan Shah Alam.

Suite SOLO (Small-Office, Lifestyle-Office) menawarkan konsep baharu yang menggabungkan pengalaman korporat dan sehari-hari – membolehkan pemilik mencapai keseimbangan dari segi mengimbangi pemenuhan kehidupan kerja-kerja dengan lancar. The New Duo akan mempunyai 417 unit yang tersebar di dua menara yang setinggi 28 tingkat. Bakal pembeli boleh memilih daripada pelbagai konfigurasi unit dalam julat saiz daripada 668 kaki persegi hingga 993 kaki persegi.

Setiap unit SOLO direka bentuk dengan mengutamakan fungsi dan ruang, serta dilengkapi dengan pelbagai kemudahan seperti kondo seperti kolam renang, kawasan BBQ, bilik persalinan, taman, bilik mesyuarat dan bacaan serta ruang istirahat.

Sehingga suku pertama 2019, kira-kira 75% daripada jumlah unit yang ditawarkan dalam Duo Baharu telah dijual, dengan menara suite gaya hidup seterusnya akan dibuka tidak lama lagi. Unit Duo Baharu kini berharga antara RM510,000 dan RM760,000.

Mereka yang akan melawat tempat penginapan itu tidak lama lagi pasti akan teruja bila mengetahui bahawa banyak kemudahan, seperti restoran, kedai makan, pusat beli-belah, bank, klinik, kemudahan sukan dan tempat ibadat keagamaan, mengelilingi kawasan The New Duo.

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan tour secara alam maya, sila kunjungi pautan ini.
Tambahan pula, The New Duo terletak betul-betul di seberang jalan dari Bandar Sunway (Bandar Sunway). Perbandaran ini adalah rumah kepada pusat membeli-belah besar yang dikenali sebagai Sunway Pyramid, pusat konvensyen, Pusat Perubatan Sunway, beberapa hotel, resort dan vila untuk dinikmati tetamu yang melawat, serta taman tema Sunway Lagoon yang popular untuk mereka yang menginginkan pengembaraan dan aktiviti yang mencabar.

Dari segi pertubuhan pendidikan, anda akan dapat menemuinya dalam jarak yang berdekatan dan di bawah ialah senarai mereka:

 • Sekolah Rendah Chee Wen
 • Sekolah Rendah Islam Subang Mewah
 • Sekolah Menengah A Bandar Puchong Jaya
 • Sekolah Kebangsaan Puchong Jaya 2
 • Universiti SEGi
 • Universiti Taylor
 • Universiti Sunway
 • Universiti Monash Malaysia

Apabila anda tinggal di salah satu suite ini, anda akan mendapati ia boleh diakses dengan lancar melalui pilihan sambungan yang diperkemas seperti;

 • Lebuhraya Shah Alam (SAE)
 • Lebuhraya Pantai Baharu (NPE)
 • Lebuhraya Damansara Puchong (LDP)

Dari segi pengangkutan awam, kawasan ini dilayan oleh banyak bas dan teksi, serta beberapa stesen kereta api dan stesen LRT dan BRT USJ 7, yang terletak tidak jauh dari lokasi Edumetro yang akan datang.

Pelan The New Duo:
pelan the new duo

pelan rumah sewa

pelan condo subang jaya